Tuesday, November 30, 2010

Nüüd võin...




...näidata töid, mis võtsid osa Helmekese ehtekonkursist, mille seekordne alapealkiri oli "Vasksed krutskid". See tähendas materjalina vaske.
Kuna seal müüakse vaid traati ja mitte plekki, olin sunnitud kaelakees oleva roosi tegema traadist. Võtsin kõige jämedama traadi, vist 1,25 mm ja lõikasin 8 pisikest juppi, tagusin ühest servast väga õhukeseks ja jootsin kroonlehed õienupuks kokku. Hiljem painutasin kroonlehtede servad natuke väljapoole.


Siis jootsin kokku 2 lapikuks taotud rõngast ja nii see kaelakee sündiski.
Kuna materjalidena võis kasutada ainult selle helmepoe kraami ning ma unustasin tellida kinnised, siis väänasin ka need ise.








Teise tööna tegin wirewrapped kõrvakad. Rohkem pärleid, rohkem traati.
Hiljem oksüdeerisin mõlemad tööd, lihvisin ja poleerisin.
Tegelikult ei müüda seal poes ka jootmiseks kasutatavaid materjale, aga küsisin järgi, kas seda tehnikat ikka tohib kasutada. Lubati.



Mulle endale meeldis roosiõiega kaelakee palju rohkem, kui need kõrvakad.
Aga läks nii, et hoopiski kõrvakad said 1. koha, kaelakee jäi teiseks.
Paraku pole mul põhjust rinda uhkusest kummi ajada nende kohtade pärast, sest tööd said oma kohad loosi kaudu. Alguses pidi muidugi olema nii, et registreerunud kasutajad hääletavad ja annavad oma lemmiktööle punkte, aga hääleandjaid oli vaid 1.
Kurb.


Aga järgmise teema tähtaeg kukub juba 5. detsembril, tööd on juba ammu valmis, ainult vaja leida hetk ses lühikeses päevavalges ajas, et järmised osavõtjad pildile püüda.

Infoks veel niipalju, et roosiga kaelakee on juba Saksamaale sõitnud, samuti järgmise konkursi sõrmus.
Kõrvarõngad on vabad.

Mõtlesin täna hommikul aknast välja vaadates ja taas laia lumesadu näes, et niimoodi võivad jõulud küll tulla :)
Lumi teeb meele täitsa jõuluseks :)

Head lumist jätku kõigile!

3 comments:

  1. Ma pean tunnistama, et mulle meeldib ka see kaelakee rohkem. Kusjuures, siin ei mängi rolli asjaolu, et ma ise kõrvakaid ei kanna. Aga see roos on tõesti lihtsalt väga ilus.

    ReplyDelete
  2. Suur töö niimoodi traati kokku liita - aga tulemus on vaeva väärt! Väga ilus :=)

    ReplyDelete